zad1. Napisz równanie prostej równoległej i prostej prostopadłej do prostej k i
Ania: zad1. Napisz równanie prostej równoległej i prostej prostopadłej do prostej k i przechodzącej
przez punkt p.
a). k:y = 2x−1 P= (3,−2)
b). k:2x−y+5=0 P= (−1,1)
zad2. Oblicz ppc i v sześciana o boku a i przekątnej o dwa dłuższej od jego krawędzi. (
twierdzenie Pitagorasa).
zad3. Rzucono dwukrotnie symetryczną kostką do gry. Oblicz prawdopodobieństwo, że w pierwszym i
drugim rzucie wypadła piątka.
21 lis 19:52
wredulus_pospolitus:
no to fajne zadania masz ... i co z nimi

absolutnie żadnego pomyslu nie masz
21 lis 19:54