matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz
ADI:
ułamki u góry 1
1
5
+ 2
1
4
− (
2
3
* 1,8)
2
na dole 0,375 * (−4)
2
− 3
1
7
*
7
11
21 lis 19:09
dero2005:
1
1
5
+2
1
4
−(
2
3
*1,8)
2
=
0,375*(−4)
2
−3
1
7
*
7
11
6
5
+
9
4
−(
2
3
*
9
5
)
2
=
3
8
*16−
22
7
*
7
11
24
20
+
45
20
−(
6
5
)
2
69
20
−
36
25
=
=
6−2
4
345
100
−
144
100
201
=
=
4
400
21 lis 19:28