blagam. potrzebne na juz
kucia: Wykaz ab jesli a−b=4 I a2 +b2=4
21 lis 18:49
Nienor: Wykaż, czy wyznacz
21 lis 18:52
kucia: Oblicz
21 lis 18:53
wredulus_pospolitus:
ale co masz obliczyć
21 lis 18:54
wredulus_pospolitus: a*b

gdy co

gdy a−b = 4
i a
2+b
2 = 4
21 lis 18:54
kucia: Tak
21 lis 18:55
wredulus_pospolitus:
wyznacz 'a' z pierwszego równania ... podstaw do drugiego i wylicz 'b' ... podstaw do
pierwszego i wylicz 'a' ... oblicz a*b
albo zauważ 'trick':
a
2+b
2 = (a−b)
2 + 2*ab
21 lis 18:55
kucia: Wszystko fajnie jakby chcialo z tego co piszesz wyjsc. Wiem ze wynik.musi byc ab=−6
21 lis 18:59