matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
:D:D:D
mmm:
Takie ciekawe zadanko
Oblicz szerokość prostokątnej ramy obrazu, wiedząc, że obwód zewnętrzny ramy jest o 28 cm większy od obwodu zewnętrznego ramy
21 lis 18:39
dero2005:
d = b+2x c = a + 2x 2a+2b + 28 = 2(d+c) 2a+ 2b = 2a + 2b + 8x
7
x =
2
21 lis 19:07