matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Określanie dziedziny. Kompletnie nie wiem jak to zrobić.
Pszemek:
Jak w temacie.
2x
a) f(x)=
√
x+1
−
x
2
−9
√
2−x
1
b) f(x)=
+
√
x+3
x
2
√
x
2
−4x+4
c) f(x)=
lxl−2
d) f(x)=
√
x−2
+
√
2−x
Mam nadzieję, że pomożecie.
21 lis 17:57
Bizon:
a) x+1>0 ⋁ x
2
−9≠0
21 lis 18:01
Bizon:
oczywiście x+1
≥
0
21 lis 18:04