a
WFD: jeszcze jedno zadanie, które mi nie wychodzi.
(3/5)x+2 * (25/9)−2x+3 = (0,6)x2
w ostatnim to x2
11 paź 21:09
AROB: pomogę
11 paź 21:11
Eta:
x=4 v x = −1
bo ( 35)x +2* (35)−2*(−2x+3)= (35)x2
więc: x +2 + 4x − 6 = x2 => x 2 −5x +4=0
( x −4)( x +1)=0 => x = 4 v x= −1
11 paź 21:19
Eta:
Sorry
AROB .... nie napisałam ,że "pomagam"
11 paź 21:20
WFD: dziękuje
11 paź 21:20
Eta:
11 paź 21:22
AROB: | | 3 | | 5 | | 3 | |
( |
| )x+2 * ( |
| )−4x+6 = ( |
| )x2 (ma być x2 na końcu) |
| | 5 | | 3 | | 5 | |
| | 3 | | 3 | |
( |
| )x+2 * ({3}{5})4x−6 = ( |
| )x2 |
| | 5 | | 5 | |
5x − 4 = x
2
x
2 − 5x + 4 = 0 ⇒ Δ = 9,
x1 = 4, x2 = 1
11 paź 21:24
WFD: dziękuje
11 paź 21:25
Eta:
widzę chochlika

oczywiscie powinno być: x = 4 V x = 1
bo: x
2 −5x
−4=0 => ( x −4)( x −1) =0
Przepraszam
11 paź 21:25
Eta:
ojj

...... co się ze mną dzieje?
x
2 −5x
+4=0 x = 4 v x = 1
idę odpocząć
11 paź 21:27
AROB: | | 3 | |
Eta, napisz mi proszę, jak udało Ci się napisać: |
| do potęgi x2. |
| | 5 | |
Długo próbowałam i bez skutku.
11 paź 21:27
AROB:
11 paź 21:32
Eta:
piszę małe ( u {3}{5} )
x 2 .....bez spacji
przy dużym "U' −−− nie wyjdzie .... niestety
często dlatego piszemy tak
11 paź 21:35
WFD: mam jeszcze sprawe do tego zadania co wcześniej pisałem. możecie mi napisać instrukcje kro po
kroku ( słownie ) jak mam to wszystko zapisać ?
11 paź 21:36
11 paź 21:36