u góry 910 : 314 − 3 34 * 25
na dole 5 14 * 37
czy to ma być tak : = u gory 910 * 143 − 154 * 23
na dole 5 14 * 37
?
| 21 | 3 | |||
Na dole ma byc | * | teraz licz | ||
| 4 | 7 |
| 9 | 14 | 42 | |||
* | ≠ | −−popraw | |||
| 10 | 3 | 10 |
| 15 | 2 | 3 | |||
* | tez nie rowna sie | ||||
| 4 | 3 | 2 |
| 9 | 14 | 21 | |||
* | = | ||||
| 10 | 3 | 10 |
| 15 | 2 | 10 | 5 | ||||
* | = | = | wiec licznik bedzie taki | ||||
| 4 | 3 | 4 | 2 |
| 21 | 5 | ||
− | = policz i podziel przez mianownik | ||
| 10 | 2 |
| 9 | 14 | 21 | 21 | |||||
Przepraszam pierwszy ma byc | * | = | a nie | | ||||
| 10 | 3 | 5 | 10 |
| 21 | 5 | |||
Wiec bedzie | − | = to bedzie licznik | ||
| 5 | 2 |
| 15 | 2 | |||
Moze sie zgadzac bo dlatego ze zamiast | * | napisales w drugim poscie | ||
| 4 | 5 |
| 2 | ||
U{15{}{4}* | i ja sie tym sugerowalem . Wiec pewnie bedzie dobrze ![]() | |
| 3 |
| 9 | 14 | 3*7 | 21 | ||||
* | = | = | widzisz teraz | ||||
| 10 | 3 | 5*1 | 5 |
| 15 | 2 | 3 | |||
* | = | ||||
| 4 | 5 | 2 |
| 21 | 3 | 42 | 15 | 27 | |||||
− | = | − | = | ||||||
| 5 | 2 | 10 | 10 | 10 |
| 27 | 4 | ||
* | = policz a ja spadam juz do pracy ) | ||
| 10 | 9 |