| (−6)3 | ||
1. | ||
| 6 |
| 11 | ||
2. | ||
| (−11)2 |
| −34 | ||
3. | ||
| 27 |
| 1 | 1 | |||
4.−(− | )3 + ( | )2 | ||
| 2 | 2 |
| 4 | 42 | 4 | ||||
5. ( | )2 − | + | ||||
| 5 | 5 | 52 |
| −(63) | ||
1. | =−62 | |
| 6 |
| 11 | 1 | |||
2. | 2= | |||
| −11 | 11 |
| 31 | ||
4. | ||
| 108 |
| 12 | ||
5.− | ||
| 5 |
| 11 | 11 | 1 | ||||
2) | = | =111−2=11−1= | ||||
| (−11)2 | 112 | 11 |
| −34 | ||
3. | =−34−3=−31=−3 | |
| 33 |
| 1 | 1 | 3 | ||||
4. | + | = | tam wcześniej był błąd ![]() | |||
| 8 | 4 | 8 |
| 16 | 16 | 16 | 12 | |||||
5) | − | + | =− | |||||
| 25 | 5 | 25 | 5 |
| 132 | ||
Wiesz co? tutaj głównie chodzi o zastsowanie zasady np | i wtedy potęgi odejmuje, bo | |
| 13 |