matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Ratunku
Heniek:
E i F są dwoma zdarzeniami takimi, że P(E)=
4
5
, P(F)=
1
2
i P(E∪F)=0.95 Jeżeli P(F'\E')=
1
4
, pokaż, że P[(E∩F)']=P(E'∪F')
20 lis 22:21
Piotr 10:
Na podstawie prawa de Morgana P( (E∩F) ' ) = P( E' ∪ F' ) c.n.u
20 lis 22:25