funkcja kwadratowa
Amelka...: 1)Dla jakich wartości parametru m równanie ma dwa różne rozwiązania rzeczywiste dodatnie:
x2−2mx−m2+4=0
2)Dla jakich wartości parametru k różne rozwiązania x1, x2 równania kx2−(k+1)x−2k+3=0
spełniają warunek 1x1+1x2=k+1?
20 lis 22:06
Alfa:
1) Δ>0
x
1*x
2>0
x
1+x
2>0
2) Δ>0
przy czym:
| | 1 | | 1 | | x1+x2 | | b | | a | | b | |
|
| + |
| = |
| = − |
| * |
| = − |
| |
| | x1 | | x2 | | x1*x2 | | a | | c | | c | |
20 lis 22:21
Amelka...: w 1 mi dobrze wyszło teraz liczę 2 przykład
20 lis 22:37
Alfa:
20 lis 22:39
Amelka...: też mi dobrze wyszło, a jak mam takie zadanie
Dla jakich wartości parametru m równanie ma dwa rozwiązania rzeczywiste ujemne:
x2+5mx+4m2−3m=0
20 lis 22:51
Saper: Δ>0
x1*x2>0
20 lis 22:53
Amelka...: to 2 jest na pewno dobrze?
20 lis 23:04
5-latek: A jaka liczba jest iloczyn dwoch liczb ujemnych?
21 lis 00:47