POMOCY!!!!!!!!!!!!!
Sztajnu: Aksjomatyczna definicja prawdopodobieństwa i jego własności.
Sztajnu: Zakładamy, że E i F są dwoma zdarzeniami takimi, że P(E)=45, P(F)=12 i P(E∪F)=0.95
Jeżeli P(F'\E')=14, pokaż, że P[(E∩F)']=P(E'∪F')
20 lis 21:04
Saizou : a to od kiedy P(E)=45 >1
20 lis 21:06
PW: Nawet gdyby przyjąć, że miało być P(E) = 0,45 i P(F) = 0,12, to i tak to się nie obroni, bo
wtedy
P(E∪F) ≤ P(E) + P(F) = 0,45+0,12 = 0,57,
a w treści zadania jest P(E∪F) = 0,95.
Żarty wieczorową porą?
22 lis 00:09
~r.: Bo prawdopodobnie P(E)=
45 a P(F)=
12
22 lis 03:20