granica funkcji
von: oblicz granicę funkcji
| | 3x−4 | |
lim przy x→+∞ ( |
| )x+1 |
| | 3x+2 | |
20 lis 20:55
Eta:
g= e−0.5
20 lis 20:57
von: a to
| | x+2 | |
lim przy x→ ∞ ( |
| )x |
| | 2x−1 | |
20 lis 21:00
Krzysiek: →[(1/2)∞]=0
20 lis 21:22
von: Krzysiek, proszę cię rozwiąż to, bo głowię się i głowię. A dokładnie wychodzi 0.
20 lis 21:25
von: skąd się wzięła 1/2 proszę rozpisz mi to
20 lis 21:34
Eta:
| | 1 | | 5 | | 1 | | 1 | | 5 | |
(x+2) : (2x−1)= |
| + |
| * |
| =[ |
| *(1+ |
| )]x= |
| | 2 | | 2 | | 2x−1 | | 2 | | 2x−1 | |
20 lis 21:40