Zbadaj zbieżność szeregu na podstawie def.
natalia:
∑ cos(nπ)
n=0
20 lis 20:35
Maverick: nie jest zbieżny według mnie,
an=cos(nπ)
by był zbieżny lim an→0 to jest warunek konieczny,
a an jest rozbieżny
20 lis 20:46
Maverick: nie jest zbieżny według mnie,
an=cos(nπ)
by był zbieżny lim an→0 to jest warunek konieczny,
a an jest rozbieżny
20 lis 20:47
natalia: dzięki
20 lis 20:47
natalia: masz problem z jeszcze jednym
∑ (13)n
n=0
20 lis 20:56
natalia: przepraszam, n=1
20 lis 20:58
Maverick: tak samo liczysz, policz lim (13)n
20 lis 20:59
natalia: już wiem jak to zrobić
20 lis 21:01
natalia: dzięki
20 lis 21:01