prosze o pomoc w rozwiazaniu tego zadania
joasia57: Narysuj trójkąt równoboczny i wyznacz jego obraz w symetrii środkowej względem: a) jednego z
wierzchołków
b)środka jednego z boków; c) punktu leżącego na zewnątrz trójkąta;
11 paź 19:33
AROB: pomagam − rysuję (każdy punkt będzie oddzielnie)
11 paź 22:58
AROB:
11 paź 23:07
AROB:
11 paź 23:12
AROB:
11 paź 23:17
Eta:
11 paź 23:19
AROB:
Eta
11 paź 23:23
joasia57: .Wyzacz współrzędne środka i długość promienia okręgu o równaniu:
a)(x−3)2+(y−2)2=4 b)(x+1)2+(y−5)2=2
c)x2+y2+8y+2=0 d)x2+y2−16x+10y+25=0
12 paź 15:54
joasia57: Określ wzajemne położenie prostej l i okręgu. Sporządź odpowiednie wykresy:
a) (x+2)2+(y−3)2=1 i l: x+y−1=0 b) (x−1)2+(y+2)2=9 l: x−2y−3=0
c) (x−3)2+(y+2)2=8 l: x−y−1=0
12 paź 15:59
joasia57: Określ wzajemne położenie okręgów:
a) (x+1)2+y2=1 i (x+3)2+y2=1
b)(x+2)2+(y+1)2=15 i (x−1)2+(y−2)2=45
c) (x−2)2+(y−2)2=16 i (x−5)2+(y−2)2=1
d) (x−4)2+(y+5)2=4 i (x+1)2(y−1)2=1
12 paź 16:03
joasia57: Podaj wzór kanoniczny i naszkicuj wykres funkcji:
a)y=− x2+2x+1 b) y= −4x2+16 c) y=x2+2x−3 d) y=3x2−12
Z wykresu odczytaj najmniejszą lub największą wartość funkcji. Podaj miejsca zerowe. Wyznacz
zbiór wartości oraz przedziały monotoniczności.
12 paź 16:08
AS: Joasiu!
czy musisz z każdym nawet podstawowym zadaniem zwracać się do forum
po pomoc − a sama nie możesz pomyśleć i zajrzeć do zeszytu.
Przecież w tych zadaniach nie ma żadnego poważniejszego problemu.
12 paź 16:13
joasia57: . Uporządkuj równania i rozwiąż je:
a) x(x+7)=2x(x−3) b) (x+1)2=2x+10 c) 2x2+7x−4=0
12 paź 16:14
joasia57: nie mam czasu na rozwiazywanie zadan z 2 malych dzieci
12 paź 16:16
12 paź 16:16
joasia57:
. Rozwiąż nierówność:
a) x2−5x+4≥0 b) −x2+x+6≤0 c) x(x−10)≥4(x−10)
12 paź 16:22