Wyznacz pochodną:
maxx: Wyznacz pochodną:
y= sin(2x3+x2−1)
20 lis 20:20
Mila:
[cos(2x3+x2−1)]*(2x3+x2−1)'=
=(6x2+2x)*cos(2x3+x2−1)
20 lis 20:56
matematyk za dyche: a jak to bedzie wyglądało metodą podstawiania?
20 lis 20:57
Patryk: 2x3+x2−1=t
y'=(sint)' *t'
20 lis 20:59
matematyk za dyche: dlaczego tak,mogę prosic o wytłumaczenie tego,jak i jakiś trudniejszy przykład tymi dwiema
metodami tzn podstawiania i ten od Mila ?
20 lis 21:04
Patryk: to na jedno wychodzi
20 lis 21:04
matematyk za dyche: no ja wiem,ale chcę to zrozumieć

miałem kilka zajeć z pochodnych dopiero....
20 lis 21:07