Oblicz pochodną, jak to zrobić??
Mazur:
11 paź 19:26
Eta:
a co tam robi? ... symbol całki ∫
11 paź 19:28
Eta:
podpowiadam: kliknij tu:
360 i po bólu
11 paź 19:30
Mazur: Czy wynikiem bedzie F(x)= 14x
6+16x
2−x
11 paź 19:45
Bogdan:
Nie
11 paź 19:53
Eta:
a może ? ... jednak, taka ta pochodna f(x) ... co?
f'(x) = 14x6 +6x2 −x −1
11 paź 20:01
Mazur: a jeśli można prosić o poprawne rozwiązanie? chcę zobaczyć jak powinno to być
11 paź 20:01
Mazur: ETA skąd się wzięło te − 1 na koncu ?
11 paź 20:41
Eta:
f
'(x) = 7*2x
6 +2*3x
2 −
12*2x −1*1*x
0=
x
0 = 1
11 paź 20:43
Eta:
(x)' = 1 ( 2x)' = 2 ( −x)' = −1 ( ax)'= a
11 paź 20:44
Mazur: ok dzięki

znalazłem błąd w moich obliczeniach
12 paź 09:13