matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
trygonometria
ciekawsky:
π
Dowiedź, że 2 cos (θ +
) = cos θ −
√
3
sin θ
3
20 lis 19:30
Saizou :
π
2cos(a+
)=2cos(a+60)=2(cosa*cos60−sina*sin60)=
3
1
√
3
2(cosa*
−sina*
)=cosa−
√
3
sina
2
2
20 lis 19:46
ciekawsky:
Dzięki wielkie, choroba przyćmiewa mój umysł.
20 lis 19:50