równiania + zad tekstowe
Asik: 1. Rozwiąż układ równań
a)
|2x−3|+y = 7
2x − y = 5
b)
(x−2)(x−2)−2(x−2y) = 1−(3−x)(3+x)
2x+y=4
2.Oblicz równanie
|1−|3x+2||=7
3.oblicz nierówność
|2−x|−|6−x|>x−3
4.Zbadaj liczbę rozwiązań układu równań w zależności od parametru a
(a−1)x−2y=3
4x−(a+1)y=a
5.W sklepie są wafle waniliowe po 4zł za kilogram i czekoladowe po 6 zł za kilogram. Sprzedawca
chce zrobić mieszankę tych wafli w cenie 5.50zł. Ile wafli każdego rodzaju powinien zmieszać
aby otrzymać 20kg mieszanki?
20 lis 19:25
Hajtowy: nie za dużo jak na 1 raz?
20 lis 19:27
Asik: nie , skądże znowu
20 lis 19:38
daras: to wrzuć jeszcz z pińset to pomogę, bo się Hajtowy zaliczy na śmierć
20 lis 22:54