matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
funkcja wymierna
Jaś132:
1
1
1
wyznacz zbiór wartości funkcji y=
dla x∊(−
;
). jak to rozwiązać
x
2
+2IxI−3
2
2
jak rozwiązać to zadanie?
20 lis 19:21
Jaś132:
ponawiam prośbę
20 lis 20:56
Jaś132:
pomoże mi ktoś?
20 lis 21:28
Jaś132:
?
21 lis 15:41
MQ:
1
1
1
Zauważ, że x
2
=|x|
2
, więc zb. wart. f. y=
dla x∊(−
,
) jest taki
x
2
+2|x|−3
2
2
sam, jak
1
1
zb. wart. f. y=
dla x∊(0,
)
x
2
+2x−3
2
21 lis 15:50