Punkt Przegięcia
ciekaw wyniku;):

Oblicz punkt przegięcia oraz wypukłości
Witam proszę o wskazówki czy robię dobrze

y=x
2−3x−2
y'=3x
2−3
y"=6x
6x=0
x=0
y wypukłe w dół dla x ∊ (−
∞,+
∞)
kwadrat na rysunku to zero
20 lis 19:06
AS:
Punktu przegięcia brak.
20 lis 19:17
Bizon:
... z Twojej pochodnej wynika, że f(x)=x3−3x−2 a napisałeś y=x2−3x−2
20 lis 19:19
karobert: jeżeli y= tak, jak napisałeś, to
y'=2x − 3
a y'' = 2
tak myślę
20 lis 19:20
Bizon:
20 lis 19:27
ciekaw wyniku;): miało być x3 przepraszam za pomyłkę...
20 lis 19:38