matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rozwiąz równanie
Ag166:
log
3
(x+1)+log
3
(2−x)=2log
3
X
20 lis 19:01
karobert:
D: x+1>0 i 2−x>0 i x>0 x∊(1;2) (x + 1)(2 − x)=x
2
2x
2
− x − 2 = 0 Δ=17 x
1
=
1−
√
17
4
∉D x
2
=
1+
√
17
4
∊D
20 lis 19:31
matematyk za dyche:
Zgadza się.potwierdzam
20 lis 19:35