granica
pomocy!: jak obliczyć granicę z twierdzenia o 2 ciągach?
a
n=
√3n−2n 
?
czy to się tak robi?
√5n−5n ≤
√3n−2n ≤
√5n
i liczę
lim
√5n = ∞
lim
√5n−5n = 0


pomocy jak to mam obliczyć!?
z góry dzięki za pomoc
20 lis 18:27
pomocy!: zamiast
√5n ma być
√3n oczywiście. Ale wychodzi na to samo
20 lis 18:33
Krzysiek: przeiceż masz policzyć z tw. o 2 ciągach a nie o 3.
więc wystarczy ograniczyć z jednej strony.
20 lis 18:41
pomocy!: aha dzięki

. Nie wiedziałam, że wystarczy ograniczyć z jednej strony
20 lis 18:44
Krzysiek: granica to ∞
20 lis 18:51