matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pomocy.!!!!!!!
Weronika:
a) Oblicz: |−1 i trzy czwarte| , |0,75| , |−(−2,1)| , |−8 i trzy jedenaste| , −|−(−1,6)|. b) która z poniższych liczb jest największa.? −|0,67| |−dwie trzecie| −|−trzy czwarte| |−o,6| |−trzy piąte| proszę pomocy.
11 paź 18:11
AROB:
3
3
a) I −1
I = 1
4
4
I 0,75I = 0,75 I−(−2,1) I = I2,1I = 2,1
3
3
I −8
I = 8
11
11
−I−(−1,6) I = − I1,6I = −1,6 b) −I0,67I = −0,67
2
2
I −
I =
= 0,666...
3
3
3
3
− I−
I = −
4
4
I −0,6I = 0,6
3
3
I −
I =
= 0,60
5
5
2
Największa liczba to oczywiście
.
3
11 paź 23:46