matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz
anet:
Oblicz:
√
198−140
√
2
−
√
198+140
√
2
=
11 paź 18:07
Eta:
(10 −7
√
2
)
2
= 100 −140
√
2
+98 = 198 −140
√
2
√
a
2
= IaI więc:
√
( 10 −7
√
2
)
2
−
√
( 10 +
√
2
)
2
= I10 −7
√
2
I − I10 +7
√
2
I= = 10 −7
√
2
−10 −7
√
2
= −14
√
2
11 paź 19:09