Planimetria
DeDee: Obliczyć pole koła opisanego na trapezie równoramiennym, którego ramię ma długość 2√5 , a
podstawy odpowiednio 8 i 4
20 lis 13:14
DeDee: UP
20 lis 13:49
wredulus_pospolitus:
rysunek chociaż zrobiony
20 lis 13:50
DeDee: tak, tak, tylko nie wiem jak się zabrać do znalezienia promienia koła
20 lis 13:56
DeDee: To jak się zabrać za to zadanie? bo dłuższa podstawa trapezu trochę się mija ze średnicą koła i
co w takiej sytuacji zrobić :<
20 lis 14:34
DeDee: Pomocy :<
20 lis 15:04
maria: zad1 w układzie współrzędnych XOY sporządż wykres funkcji y=f(x) mającej wszystkie wymienione
poniżej własności
1 dziedziną funkcji f jest zbiór D= < 3 ;9 >
2. zbiór wartości funkcji f ZW = {0}∪ < 1 ;3 ) ∪( 3 ; 5)
3 f(x) = 0, f(x) = 7 i f(5) = 1 ( miejsca zerowe
4. f jest różnowartościowa w całej dziedzinie
5. f jest malejąca w przedziale < 3 ;5 >
6. f jest rosnąca w przedziale < 5 ;7 ) ∪ ( 7 ;9 )
wykres musi być sporządzony w innym kolorze niż pozostałe fragmenty ilustracji. Punkty
wykluczone z wykresem nie mogą mieć tego samego koloru co wykres za jdnostkę .Na obu osiach
należy przyjąć 1 cm
nie wiem jak do tego się zabrać
20 lis 15:28
DeDee: 

?
20 lis 15:40
DeDee: UP
20 lis 16:41
+_:

h= h
1+h
2
dalej trochę Pitagorasa nie przeraź się przed końcowym równaniem bo wbrew pozorom nie jest ono
takie straszne.
r=
√16,25
20 lis 18:48
DeDee: dziena
22 lis 08:57