obliczenia arytmetyczne
KasiulaxD: Dlugosc bokow trojkata prostokatnego tworza ciag arytmetyczny o roznicy 1. oblicz dlugosc
przeciwprostokatnej tego trojkata
20 lis 10:55
irena_1:
c− długość przeciwprostokątnej
c>2
c−1, c−2 − długości przyprostokątnych
(c−1)
2+(c−2)
2=c
2
c
2−2c+1+c
2−4c+4=c
2
c
2−6c+5=0
Δ=36−20=16
| | 6−4 | | 6+4 | |
c= |
| =2 − nie spełnia warunku lub c= |
| =5 |
| | 2 | | 2 | |
c=5
20 lis 11:00
5-latek: W imieniu Kasi dziekuje za odpowiedz

. Czesc i
20 lis 11:13
Janek191:
Kasiula jest na lekcji !
20 lis 11:56