Oblicz pole powierzchni całkowitej...
Łukasz: Witam, prosiłbym bardzo o pomoc w obliczeniu pola powierzchni całkowitej następującej siatki:
http://iv.pl/images/80078435169899225066.gif
wymiary są podane na powyższej siatce

z gry serdecznie dziękuję.
20 lis 10:29
5-latek: Co to bedzie za figura po zlozeniu tej siatki ?
20 lis 10:46
sopel: 122= 144 podstawa
trójkąty
podstawa 12/2= 6
pitagoras −wys. 62+162= 36+ 256= √292 można wyciągac
6*√292* 4= 24√292
razem 24√292+ 144
20 lis 10:55
Łukasz: Jest to ostrosłup czworokątny pochyły
20 lis 17:47