| xdx | ||
∫ | ||
| 3√x+1 − √x+1 |
| t6−1 | t11 | t5 | ||||
∫ | *6t5dt =6∫ | *dt −6∫ | *dt= | |||
| t2−t3 | −t2(t−1) | −t2(t−1) |
| t9 | t3 | |||
6∫ | *dt −6∫ | *dt= | ||
| −(t−1) | −(t−1) |
| (t−1)(t8+t7+t6+t5+t4+t3+t2+t+1) | (t−1)(t2+t+1) | |||
6∫ | *dt −6∫ | *dt | ||
| −(t−1) | −(t−1) |
| 1 | ||
proponuję komentarz wrzucić tylko, że odejmujesz i dodajesz wyrażenie | ||
| −(t−1) |
| t6 − 1 | t6 − 1 | t3(t6−1) | ||||
∫ | *6t5dt = −6∫ | *t5dt = −6∫ | dt = | |||
| t2 − t3 | t2(t−1) | t − 1 |
| t3(t2−1)(t4 + t2 + 1) | ||
= −6∫ | dt = −6∫t3(t+1)(t4 + t2 + 1)dt =... | |
| t − 1 |
faktycznie mozna i prosciej, wazne ze dobrze jest zrobione