pomocy
pomocy: Prosze o szybkie odp. Z gory dziekuje
W(x)=x2+5(x5−x)(x3−3x+7)
W(x)=(x3+5x)2
W(x)=(x3−2x)2
W(x)=(x2+4x−5)2
W(x)=(3x3−2x2+7x+1)2
W(x)=(2x+1)3
W(x)=(3x−4)3
W(x)=5(x4−x3+x)3
W(x)=(x2+x+1)2(2x−5)3+3x2−5
20 lis 08:42
Aga1.: Co masz z tym zrobić?
20 lis 08:45
pomocy: Rozwiazac rownanie
20 lis 08:47
krystek: Poprawnie Znaleźć m zerowe , pierwiastki wielomianu!
20 lis 08:51
Aga1.:
Tak naprawdę to nie masz równań, może masz obliczyć miejsca zerowe wielomianów.
Wtedy np. (x2+4x−5)2=0
jeśli x2+4x−5=0
licz Δ, x1 i x2
(3x−4)3=0
jeśli 3x−4=0
itd.
20 lis 08:51