matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Funkcje
DeDee:
x+1
x+1
Dane są dwie funkcje f(x)=
dla x∊(R−{3}) i g(x)=
dla x∊(R−{1}) .
3−x
1−x
Funkcja złożona f[g(x)] ma postać:
1
1)
dla x∊(R−{3})
1−2x
1
2)
dla x∊(R−{1,3})
1−2x
1
1
3)
dla x∊(R−{
,1,3})
1−2x
2
1
1
4)
dla x∊(R−{
,1})
1−2x
2
19 lis 23:57
DeDee:
Up!
20 lis 08:00
Aga1.:
x+1
x+1
+1
1−x
f(f(x))=f(
)=
=
1−x
x+1
3−
1−x
odp.3.Każdy mianownik różny od 0.
20 lis 08:58