f. kwadratowa
olusia: Dla jakich wartości parametru m , odwrotność sumy różnych rozwiązań pierwiastków równania
2x + m (1 − x2) = 2 + 2x 2 jest dodatnia?
19 lis 22:11
olusia: 2x + m (1 − x2) = 2 + 2x2
19 lis 22:13
olusia: błagam o pomoc
19 lis 22:20
krystek: Uporządkuj ax
2+bx+c
1)a≠0
2)Δ>0
| | 1 | |
3) |
| >0 I wzory Viete'a |
| | x2+x2) | |
19 lis 22:23
olusia: 2x + m − mx2 − 2 − 2x2 =0
?
19 lis 22:27
olusia: Jak ładnie to uporządkować?
19 lis 22:35
krystek: (−m−2)x2+2x+m−2=0
(m+2)−2x+2−m=0
19 lis 22:41