pomocyyyyyyyyyy
euphoriaa: zaznacz na osi liczbowej rozwiazanie rownania
|x−1|=2
Prosze o pomoc
11 paź 17:31
kot: na osi?!
11 paź 17:33
kot: x=3 i x=−1 bedzie
11 paź 17:33
seb: ale czemu tak?
11 paź 17:39
AS: Stań na osi liczbowej w miejscu gdzie jest 1,zrób 2 kroki w prawo
i odczytaj wynik,wróć do 1 i ponownie zrób dwa kroki tym razem
w lewo i odczytaj wynk.
Zapisz rezultat odczytu.
11 paź 20:03
Eta:

....... Świetnie "wyłożone"
AS−ie
Pozdrawiam
11 paź 20:06
Bogdan:
Przyłączam się
11 paź 20:18
Katie91:

Odległość liczb na osi liczbowej:
|x−
1|=
2
Liczby odległe o 2 od liczby 1:
x−1=2 i x−1=−2
x=2+1 i x=−2+1
x=3 i x=−1
11 paź 20:34
AS: Calimera gratias
12 paź 10:41