matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Liczby zespolone!
Lolaa:
Zad.1 Oblicz: a) √a+bi b) √3+4i Zad.2 Znajdź wszystkie pierwiastki równań: a) z4 −i=0 b) z6 +64=0 c) z3 +8=0 d) z2 −3z+3+i=0 e)z3 −3z−18=0
19 lis 21:30