matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Takie oto cuda:
Lolaa:
Proszę o pomoc! Zad.1 Oblicz: a)
√
a+bi
b)
√
3+4i
Zad.2 Znajdź wszystkie pierwiastki równań: a) z
4
−i=0 b) z
6
+64=0 c) z
3
+8=0 d) z
2
−3z+3+i=0 e)z
3
−3z−18=0
19 lis 21:15