Rozwiązać nierówność: U{2x-x^2}{x^2-4x+4} > U{1}{2-x}
nobody really: | | 2x−x2 | | 1 | |
Rozwiązać nierówność: |
| > |
| |
| | x2−4x+4 | | 2−x | |
19 lis 21:04
bezendu:
Najpierw dziedzina !
19 lis 21:04
nobody really: D=R−(2)
19 lis 21:06
krystek: | x(2−x) | | 1 | |
| − |
| >0 i teraz dasz radę |
| (x−2)2 | | 2−x | |
19 lis 21:07
nobody really: wyszło mi x=1, x=−1, x=2 i x=2 czyli xE (−∞,−1) i (1,2) ?
Z góry dzięki
19 lis 21:22
nobody really: xE (−∞,1) i (2,+∞) poprawiam, bo bład, pierwiastkami byly : 1,2,2,2
19 lis 22:05