Jak zapisaćw postaci potęgi o podstawie 3..?
Misia201: Zapisz liczbę w postaci potęgi o podstawie 3
8 * 318 + 99 =.....?
19 lis 20:53
krystek: 99=318
19 lis 20:57
Misia201: ale jak ci wyszło 9
9 ..

pomnożyles 3 i 8 czy jak..?
19 lis 20:59
krystek: 99=(32)9=318
19 lis 21:00
bezendu:
8*318+99
8*318+318
318(8+1)=318*9
318*32=320
19 lis 21:00
Misia201: Możesz to jakoś rozpisać że najpierw coś tam.. po kolei?
19 lis 21:00
krystek: i teraz 318(8+1)=.... dokończ
19 lis 21:00
Misia201: ok thx

już rozumiem
19 lis 21:01
Misia201: ...
19 lis 21:01