matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
RÓWNANIE
fryta70:
Rozwiąż równanie:
1
3−x
+3=
X−2
x−2
19 lis 20:48
bezendu:
D=R\{2}
1+3x−6
3−x
=
x−2
x−2
3x−5
3−x
=
x−2
x−2
pomnóż na krzyż i dokończ samodzielnie
19 lis 20:50
krystek:
D=R/{2} 1+3(x−2)=3−x Pomnożyłam obustronnie przez x−2
19 lis 20:50
krystek:
3x+x=−1+6+3
19 lis 20:53