matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Potęgowanie
Kasia:
Prosze o rozwiazanie (2
10
− 2
7
*7
3
)\(2
7
*7
5
)
11 paź 16:51
tim:
2
7
(2
3
− 7
3
)
2
3
− 7
3
2
3
7
3
2
3
=
=
−
=
−
2
7
* 7
5
7
5
7
5
7
5
7
5
1
7
3
11 paź 17:10