matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Logarytmy
help:
Oblicz :
9
log
1,5
− log
π
1
4
9
Z pierwszego logarytmu log
1,5
wychodzi mi 2 , jednak nie umiem obliczyć drugiego
4
19 lis 19:08
Mila:
3
9
p
=
⇔
2
4
3
3
p
=(
)
2
⇔p=2
2
2
log
π
1=0
19 lis 21:41