matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Znajdź 2 liczby wiedząc że ich NWD=12 a NWW=144.
d179:
Znajdź 2 liczby wiedząc że ich NWD=12 a NWW=144.
19 lis 18:27
wredulus_pospolitus:
a=12 b=12
19 lis 18:29
Piotr 10:
NWW(a;b)*NWD(a;b)=a*b 144*12=a*b
19 lis 18:33