matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rozwiąż równanie trygonometryczne.
Misia:
sinx + cos x = 0 rozwiąż w zbiorze x∊(0:2π) Poproszę z wytłumaczeniem
19 lis 18:21
wredulus_pospolitus:
sinx + cosx = 0
√
2
√
2
sinx = −cosx −> sinx =
i cosx = −
lub na odwrót
2
2
jakie tą kąty będą
19 lis 18:23