wykresy
kolo: czy żeby narysować zbiór punktów płaszczyzny których współrzędne (x,y) spełniają równanie
I2x−yI=4 muszę rozpatrzeć 2 przypadki 1.2x−y≥0 i 2.2x−y<0
y≤2x i y>2x
2x−y=4 y−2x=4
19 lis 18:20
Piotr 10: A nie lepiej tak
2x−y=4 v 2x−y= −4 ?
19 lis 18:21
kolo: ale to przecież jakieś przedziały trzeba ustalić gdzie będą te wykresy
19 lis 18:26
Piotr 10: Nie musisz(chyba)
19 lis 18:27
kolo: ok. wykres zgadza się z odpowiedziami ale Iy−xI−x=0 jak nie ustalę przedziałów to chyba będzie
źle
19 lis 18:31
MQ: Ograniczasz do x ≥ 0
19 lis 18:34
kolo: ups nie wiem dlaczego wychodziło mi y−x≥0 czyli x≤y i y−x<0 czyli x>y
19 lis 18:58