matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
parzystość funkcji
Kulla:
Zbadaj parzystość funkcji: f(x)= x
4
−5x
2
+1 f(x)= sinx/x
3
f(x)=3
x
−3
−
x
19 lis 16:29
krystek:
f(x)=f(−x)
19 lis 16:29
krystek:
1 i 2
19 lis 16:31
jakubs:
f(x)=f(−x) ⋀ −x∊D
f
19 lis 16:32