matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
.
Piotr 10:
π
π
1
Rozwiąż równanie cos
2
(
+x)+cos
2
(
−x)=
+cosx
6
6
2
π
Wyszło mi, że x=
+kπ v x= 2kπ, k∊C
2
Proszę o sprawdzenie
19 lis 16:21
krystek:
Brakuje zapisu obliczeń
19 lis 16:22