matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Jaka to liczba
Marta:
Liczba dziesiętna 160 to w systemie ósemkowym...
19 lis 15:33
Mila:
160:8=20+ r. 0 20:8=2 +r.4 2:8=0 +r.2 240
(8)
=160 spr. 2*8
2
+4*8+0*8
0
=128+32=160
19 lis 17:09