FIZYKA - bardzo pilne
Albi: zad 1 Samochód jadący z prędkością 50km/h uderza we wspornik mostu. Pasażer przemieszcza
się do przodu o 65cm (względem drogi), zanim zostanie unieruchomiony przez poduszkę
powietrzną. Jaka siła działa w tym czasie na górną część tułowia pasażera, której masa
wynosi 40kg? Założyć, że siła ta jest stała.
zad 2 Na jaką wysokość od położenia równowagi wzniesie się wahadło o masie M = 50 kg, gdy
utkwi w nim pocisk o masie m = 500g lecący z prędkością v = 500 m/s.
Pomoze ktos ? bardzo wazne i pilne : ) Prosze o pomoc ; )
19 lis 12:28
wredulus_pospolitus: ważne i pilne powiadasz
to aż tak bardzo chcę Ci dac tego gotowca ... ze nic nie zrobie
19 lis 12:34
Albi: no jutro kartkowka z zadan a nie mam pojecia jak sie za nie zabrac
19 lis 12:35
wredulus_pospolitus:
zacznij od ... przeczytania teorii
a później przejdź do ... wypisania sobie wzorów
19 lis 12:37
kowal: ooo mam te same zadania. Zrobi ktos je ? albo chociaz jakich wzorów używać
19 lis 12:47
wredulus_pospolitus:
no jak nawet nie wiecie jakich wzorów trzeba użyć ... to co Wy w ogóle na lekcjach robicie
(poza dłubaniem w nosie)
19 lis 12:50
kowal: ja jestem slaby z fizyki. a lekcji nie bylo tylko zaadania przyniosla
19 lis 12:54
wredulus_pospolitus:
'jestem słaby z fizyki' −−− to ma usprawiedliwiać fakt, że nawet nie wiesz jaki dział
przerabiacie i nie wiesz jakie wzory są wykorzystywane
19 lis 12:59
kowal: dynamika ale nie wime co i jak
19 lis 13:01
wredulus_pospolitus:
no to juz wiesz czego w książce szukać −−− działu "Dynamika" i czytasz ... tak tak ... tak się
właśnie człowiek UCZY

... przywyknij do tego
19 lis 13:05
kowal: Ktos inny moze podpowiedziec albo zrobic jak by mogl ?
19 lis 13:18