wariancje
pilnee: Bardzo prosze o pomoc. pilne.:(
Zestaw trzech liczb a,b i c ma srednia arytmetyczna X1 i odchylenie standardowe δ1. Zestaw
trzech a+8, b+8 i c+8 ma srednia arytmetyczna X2 i odchylenie standardow δ2. Wyznacz zwiazek
pomiedzy srednimi arytmetycznymi i odchyleniami standardowymi obu zestawow danych.
Bardzo licze na pomoc.
19 lis 11:00
Bizon:
| | a+8+b+8+c+8 | | a+b+c | |
X2= |
| = |
| +8 |
| | 3 | | 3 | |
| | a+b+c | |
a jednocześnie X1= |
| |
| | 3 | |
czyli X
2=X
1+8
...dalej sam/sama ... −
19 lis 11:08
karola3: tylko ze ja tego kompletnie nie rozumiem i bylabym wdzieczna za cale rozwiazanie
19 lis 11:17
Bizon:
... tu nie ma czego nie rozumieć −

Ty po prostu chcesz gotowca −:(
19 lis 11:27
pilnee: prosze
19 lis 11:28
pilnee: nie bylem na tych lekcjach i nw jak to zrobic
19 lis 11:34
Bizon:
... a sprawdź czy te odchylenia nie są sobie równe ...
19 lis 11:39
pilnee: tak sa
19 lis 11:41
5-latek: Popatrz
Bizon Nie rozunie tego bo nie byl na lekcji a w dwie minuty sprawdzil ze sa rowne
19 lis 11:44
heheh: ooo 5 latek pewnie z mamusia siedzi przed komputerem
19 lis 11:49
wredulus_pospolitus:
a przy okazji zmienił/−a płeć
19 lis 11:50
5-latek: Zgadles . Przed komputerem bo nie mamy laptopa
19 lis 11:50
19 lis 11:52
19 lis 12:09
Bizon:
... jeśli przeczytał/−ła co to jest odchylenie standardowe ... i widząc, że wyrazów jest trzy
...
i tak dalej ... liczyć nie musiał/−ła ... więc łudzę się, że może jednak ... −
19 lis 12:24