matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Potegowanie
Krzys:
Proszę o pomoc (2
10
− 2
7
*7
3
)\(2
7
*7
5
)
11 paź 15:50
Michał:
2
10
−2
7
*7
3
2
7
(2
3
−7
3
)
2
7
(8−343)
=
=
=2
7−5
*
2
7+5
2
12
2
12
(−335) = 2
−5
*(−335)=−10,46875
11 paź 20:07
Biebrza:
Michał ,źle mianownik 2
7
*7
5
≠2
12
11 paź 20:15
Michał:
KURDE
!
11 paź 20:23