matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
kwadrat
Radek:
Dana jest funkcja.F (x)= ax
2
+bx+5. Wyznacz a i b wiedząc,że F(x+1)− F(x) = 8x + 3 . a(x+1)
2
+b(x+1)+5−ax
2
−bx−5=8x+3 ? dobrze myślę ?
18 lis 22:20
ICSP:
18 lis 22:22