matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
proste równanie
kamczatka:
a
√
3
czemu R=
2
wychodzi: a=
√
3
R ?
18 lis 21:13
jakubs:
2
√
3
R
Według mnie powinno być a=
3
18 lis 21:15
kamczatka:
a
√
3
pomyłka powinno być R=
3
18 lis 21:15
kamczatka:
dobra już wyszło.
18 lis 21:17
jakubs:
3R=a
√
3
3R
=a /*
√
3
√
3
3
√
3
R
=a
√
3
*
√
3
3
√
3
R
=a
3
√
3
R=a
18 lis 21:18